Permanente make-up

Permanente make-up is sinds 1988 in Nederland een begrip, maar het wordt tegenwoordig nog vaak gezien als taboe. Mensen hebben een vervelende associatie met ‘tatoeëren’ in het gezicht of vinden gewoonweg naalden doodeng. Maar waarom is permanente make-up eigenlijk helemaal niet zo’n big deal als dat het lijkt te zijn?

Permanente make-up, of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit klinkt heel eng, maar dat valt reuze mee! Met een speciale pen waar een klein naaldje in zit wordt er extra pigment aangebracht in de huid. De manier en techniek van aanbrengen lijkt op dat van een tatoeage, alleen vervaagt de pigmentatie binnen één tot vier jaar terwijl het inkt van een tatoeage voor altijd blijft staan. PMU is ook minder hard dan een tatoeage, het lijkt namelijk veel natuurlijker.

Permanente make-up wordt gebruikt om bijvoorbeeld je wenkbrauwen net iets meer aan te sterken. Heb jij bijvoorbeeld altijd al big brows zoals Cara Delevigne of als Bambi Northwood-Blyth gewild, maar ben je helaas niet gezegd met dit soort beauties? No worries, je kunt natuurlijk iedere ochtend opnieuw je pronkstukken optekenen en vervolgens tegen de avond met een beetje water en een doekje je brows vaarwel zeggen. Maar, je kunt jezelf ook een hoop tijd besparen en een PMU behandeling ondergaan. Stel je voor… nooit meer met een potlood in de weer, nooit meer bang hoeven te zijn dat je wenkbrauwen uitlopen en allerbelangrijkst: nooit meer onzeker.

Maar permanente make-up bestaat niet alleen voor de wenkbrauw, hb2ap3_thumbnail_perfecte_wenkbrauwen-permanente-make-up-wimperextensions-nederland.jpget kan ook toegepast worden op het ooglid, denk aan een sierlijk ‘eyeliner’ lijntje. De lippen kunnen ook aangesterkt worden met permanente make-up of zelfs de terugtrekkende haarlijn of kale plekken op het hoofd kunnen aanzienlijk minder zichtbaar gemaakt worden door (scalp) PMU.
En wist je zelfs dat je rouge permanent aan kan laten brengen? Wat een uitvinding! Zo houd je altijd een gezonde blos op de wangen.

 

Maar permanente make-up doet meer dan alleen pracht aanbrengen, het kan ook de ultieme oplossing zijn voor mensen met de ziekte vitiligo of mensen met littekens. Verschillen in huidtinten kunnen gecamoufleerd worden met behulp van de permanente make-up.

Good to know: een gehele PMU behandeling omvat meestal 2 tot 3 behandelingen, maar dit ligt aan de grootte van de ingreep die je wilt uitvoeren en aan je persoonlijke huid.

Bron: Treatwell.nl
Photocredits:
Alec Kurucz

Beach waves dé trend voor lente en zomer 2016
Ultimate Brow 3D Sculpting
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 09 december 2021

Captcha afbeelding