Cosmetica en verzorging in het vliegtuig

Daar sta je dan, bij de security check. Met je 250 ml fles dure make-up remover die in de vuilnisbak gekieperd wordt door de genadeloze security. Dit is NIET hoe je je vakantie wil starten! Welke cosmetica mag je wel en welke niet meenemen in het vliegtuig?

NIET doen

•Je mag geen verpakkingen groter dan 100ml meenemen. Als je producten als shampoo en conditioner in je handbagage mee wilt nemen, doe ze dan in kleine flesjes (die kan je bijv. bij Kruidvat kopen).
•Flesjes haarlak en deodorant mag je niet meenemen (omwille van de druk), als je toch deodorant mee wilt nemen ga dan voor een stick.
•Nagelschaartje/vijl/pincet meenemen (deze is niet bij alle airlines verboden, maar kan ingenomen worden). Stop deze voor de zekerheid in je ruimbagage!

WEL doen

•Dat betekent dus dat je praktisch alles mee mag nemen: lipgloss, lippenbalsem, foundation, crèmes… Zolang het maar onder de 100 ml zit.
•Je mag in totaal maximaal één liter vloeistof meenemen in je handbagage. Dus tien verpakkingen van maximaal 100 ml.
•Op de luchthaven vind je van die doorzichtige ziplock zakjes waar je je vloeistoffen in kan doen. Deze kun je ook kopen in de supermarkt. Je doet je vloeistoffen het beste hierin (en niet in een doorzichtig toilettasje o.i.d.), anders wordt het soms toch geweigerd.
•Bij de douane haal je je (doorzichtige) zakje met vloeistoffen uit je tas en die leg je in de plastic bak (niet bovenop of onder andere bagage). Alles wat groter is dan 100 ml wordt eruit gehaald. Wees dus voorzichtig met dure producten die per ongeluk toch meer dan 100 ml bevatten, dat is echt zonde.

 b2ap3_thumbnail_cosmetica_in_vliegtuig_wimperextensions_nederland.jpg

Nu weet je dus wat je wel en niet mee mag nemen! In je ruimbagage (dus de koffer(s) die je incheckt en die in het ruim gaat) mag je wel grote verpakkingen meenemen, zoals flessen shampoo, haarlak en parfum. Sluit deze wel goed af en verzegel ze desnoods nog met plakband en een plastic diepvrieszakje eromheen. Je wilt niet dat een verpakking openschiet in je koffer... Better safe than sorry :) Nog een aantal tips voor cosmetica in je handbagage:

Neem een pakje reinigingsdoekjes mee. Fijn om op te frissen! Als je een hele lange vlucht hebt, kan je dan ook je make-up er helemaal afhalen en het vlak voor aankomst even opnieuw aanbrengen. Tenminste, als je al je make-up in je handbagage hebt.

Doe niet meer in je handbagage dan nodig. Het is onnodig gesleep en je gaat er spijt van krijgen als je je hele tas hebt volgestouwd.

Neem verpakkingen mee die zo klein mogelijk zijn. Testertjes parfum (of een Travalo) en dagcrème, klein tubetje tandpasta… Je hebt in het vliegtuig en op vakantie echt niet zoveel nodig als je denkt.

Als je lenzen draagt, neem dan een klein flesje lenzenvloeistof mee. In het vliegtuig is de lucht droger, en daardoor ook je ogen. Zo kan je altijd bijdruppelen indien nodig. Of zet je bril op!

Zo mag de inhoud van je handbagage er bijvoorbeeld uit zien:
- een mini tube zonnecreme (niet nodig in het vliegtuig, maar kan handig zijn onderweg)
- oordopjes (tegen het drukverschil in het vliegtuig)
- een slaapmaskertje (wel zo handig als je overdag vliegt)
- lippenbalsem (tegen schrale lippen door de droge lucht)
- mondspray (als je net een uur hebt liggen knorren kan het zijn dat je adem niet meer zo fris ruikt...
- handbalsem (zou je ook nog op je lippen kunnen smeren)
- een klein potje dagcrème (als je huid snel droog wordt)
- een parfum testertje (als je na die 10-uren vlucht wel een fris geurtje kan gebruiken)
- een mini ontsmettingsgel (komt altijd van pas)
- een handspiegeltje

Fijne vakantie! ;)

Bron: Cheaptickets.nl

Altijd al EYELASH STYLIST willen worden? Check onz...
Wimperserum: Werkt het nou eigenlijk?
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 09 december 2021

Captcha afbeelding